Kokemuksia


Elina Savolainen
Olin erittäin tyytyväinen yhteiskuntatieteen väitöskirjani laajaan kielenhuoltoon Merjalta. Hänen kommenttinsa tekstiin olivat erittäin asiantuntevia niin kielenhuollon kuin myös tekstin merkityksien osalta. Väitöskirjani kieli selkiytyi valtavasti hänen avullaan ja kielenhuolto oli todella jokaisen euron arvoinen. Merjan hinnoittelu oli myös hyvin kilpailukykyinen verrattuna isompiin yrityksiin, joten oli selkeä valita juuri yksinyrittäjä. Merja oli erittäin täsmällinen aikataulun osalta ja hänen palvelunsa oli kokonaisuutena hyvin ammattimaista, luotettavaa ja ystävällistä.
Suosittelen lämpimästi väitöskirjan kielenhuollon ostamista Merja Suomelalta, olin enemmän kuin tyytyväinen työn tulokseen.

 

Seppo Kumpulainen, TeT

Professori, emeritus
Näyttelijäntaiteen koulutusohjelma, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Toimitin vuoden 2018 aikana yhdessä Malla Kuuranteen kanssa näyttelijänkoulutusta käsittelevän artikkelikokoelman Kesken: Näyttelijänkoulutuksen rakentuminen opettajien kokemana. Kirjoittajina toimivat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelman lehtorit, joiden kirjoituskokemus vaihteli suuresti rutinoituneista kokemattomiin. Oli inspiroivaa ja turvallista työskennellä Merjan kanssa, kun tekstit saatettiin julkaisukelpoisiksi. Merja oli koko prosessin ajan vastuullinen, huolellinen ja auttavainen. Hänen ammattitaitonsa kielenhuollon ja toisaalta kirjoittajalle ominaisen tyylin säilyttämisen tai lähdeviitausten suhteen oli vakuuttavaa. 

 

Teemu Matikainen
Merja hoiti oikeustieteellisen väitöskirjani tarkistustyön joustavasti ja erittäin ammattitaitoisesti. Suosittelen!

 

Raisa Vennamo

Feldenkrais-ohjaaja, tanssitaiteilija

Merja Suomela on kielentarkastanut suomennoksemme Tietoisuutta liikkeen avulla, Teatterikorkeakoulun julkaisusarjan numero 45. Merjan tarkkuus, työ ja kärsivällisyys olivat työssämme suurena apuna, ja hänen osuutensa oli todella tärkeä käännösprojektin läpiviemisessä. Saimme häneltä arvokasta apua myös käsitteiden tarkentamiseen. Kyseessä oli ensimmäinen Moshe Feldenkraisin teoksen suomennos, ja työ sisälsi huomattavan määrän Feldenkrais-menetelmän käsitteiden määrittämistä suomen kielelle.
Merja Suomela kielentarkasti myös Maija Karhusen kanssa toimittamani teoksen Ihminen liikkeessä – kirjoituksia Feldenkrais-menetelmän käytöstä, Teatterikorkeakoulun julkaisusarjan numero 63. Merja on nopea työssään ja perustelee kantansa tarkasti, antaa kielenhuollollisia viitteitä ja referenssejä runsaasti. Teos sisältää 16 artikkelia eri kirjoittajilta; Merja toimi sujuvasti ja tehokkaasti eri kirjoittajien kanssa, joilla oli keskenään hyvinkin erilainen kirjoittamisen tausta.
Voin lämpimästi suositella Merja Suomelan kielentarkastusta.