Kielentarkistus Ellipsi


Olen koulutukseltani humanististen tieteiden kandidaatti, pääaineena suomen kieli. Itsenäisenä yrittäjänä olen toiminut vuodesta 1999.

Kielentarkistus Ellipsin asiakkaita ovat niin suuret kustantamot, yritykset ja yhdistykset, yliopistot kuin yksityishenkilötkin. Näköalaani kielenhuoltoon on laajentanut kahdenkymmenen vuoden kokemus monenlaisista teksteistä: graduista, lukuisista väitöskirjoista ja muista eri alojen tutkimuksista, tietokirjoista, raporteista, nettisivuteksteistä ja inspiroivista omakustannekirjoista. Tarkistettavana on ollut sekä tiukkaa asiaa että fantastista fiktiota.

Viehtymykseni kieleen on alkanut jo lapsuudessa, kauan ennen suomen kielen yliopisto-opintoja. Olen aina ollut kiinnostunut kielestä, kirjallisuudesta ja taiturimaisesta sanankäytöstä. Vaikka luen työkseni, on kirjallisuuden lukeminen yhä rakas harrastus.

Ammatillisen osaamiseni perustana ovat suomen kielen pääaineopinnot Helsingin yliopistossa. Seuraan jatkuvasti yleiskielen normien muutoksia ja kielitieteen tutkimusta ja pidän tietoni ja osaamiseni ajan tasalla.

Ellipsi on paitsi soikio myös kieliopin termi,
joka tarkoittaa sanan tai sanojen toistamatta jäämistä:
ellipsi on keino välttää toistoa.