kielentarkistus_ellipsi
Ymmärretäänkö sanomasi?
Saako lukijasi keskittyä olennaiseen?
Kieliasulla on väliä!
kielentarkistus_ellipsi
Ymmärretäänkö sanomasi?
Saako lukijasi keskittyä olennaiseen?
Kieliasulla on väliä!

Suomenkielisten tekstien kielentarkistusta ja oikolukua 20 vuoden kokemuksella

Oletko epävarma tekstisi kieliasusta? Lähestyykö opinnäytteesi jättöpäivä? Onko tekstisi sujuvaa, ymmärrettävää ja virheetöntä? Tarvitsetko apua julkaistavan tekstisi parantamiseen?

Nykyihmisen maailma on täynnä tekstejä. Erottuuko omasi hyvässä vai pahassa? Jos tekstisi on vielä tarkistamatta, ota yhteyttä! Varmistetaan tekstisi virheettömyys ja luettavuus.

”Kieliasulla on väliä” ei ole pelkkä klisee. Tekstin kieli voi kertoa kiireestä tai huolimattomuudesta, jopa välinpitämättömyydestä. Toisaalta kieli voi kertoa osaamisesta, paneutumisesta, tosissaan olemisesta, asiantuntijuudesta. Se voi kertoa tyylitajusta ja taidosta. Ei hätää, vaikka kaikki normit ja lauserakenteet eivät olisikaan sinulla itselläsi hallussa. Kielentarkistaja auttaa.

Kirjat, tutkimukset, opinnäytteet, raportit, muistiot, omakustanteet, artikkelit, nettisivut. Kun tarvitset suomen kielen ammattilaisen apua, ota yhteyttä. Kielentarkistus Ellipsissä sinua palvelee kokenut, ammattitaitoinen kielentarkistaja Merja Suomela.

Ota yhteyttä
Kielentarkistuspalvelua ja oikolukua

Kielentarkistus ja oikoluku

Julkaistavan tekstin kieliasu kannattaa aina tarkistuttaa. Joskus riittää pintapuolinenkin oikoluku, jossa tarkistetaan välimerkit, sanojen oikeinkirjoitus, isot ja pienet alkukirjaimet, yksiköt ja monikot, sanamuodot, viittaussuhteet. Tekstistä siivotaan pois kielioppi- ja oikeinkirjoitusvirheet.

Lue lisää

Opinnäytetöiden kielentarkistusta

Opinnäytetyöt

Opinnäytetyön tarkistus voi olla nopea oikoluku tai perusteellisempi kielenhuolto, jolloin muokkaan myös tekstin lauserakennetta sujuvammaksi. Tarvittaessa voin toimia jopa eräänlaisena ylimääräisenä, ulkopuolisena opponenttina. Silloin kiinnitän huomiota paitsi työn kieliasuun myös sen sisältöön ja rakenteeseen.

Lue lisää